De sprekers van de avond ‘Hoe vindt het leven jou?’ zijn Lenny Kuhr en Ivo Valkenburg.

Twee sprekers die eigenlijk geen toelichting behoeven en toch doen we dat hier op deze pagina en nog meer op de avond zelf.

Lenny Kuhr

Op 29 maart is het 50 jaar geleden dat Lenny Kuhr het Songfestival won met de troubadour.

Die dag verschijnt ook haar 32e album het lied gaat door

Haar lange carrière leest als een reis die aanvankelijk naar buiten gericht was – platencontracten, optredens over de hele wereld – en die langzamerhand naar binnen werd gericht. Het album Quo Vadis (1986) getuigt van dit keerpunt.

Een dramatisch stemverlies in 1993 (ze kon een jaar lang niet praten) bracht haar bij de vraag ‘Wie ben ik als ik niet meer bent die ik dacht te zijn’. Het begin van een spirituele reis; op zoek naar het antwoord op die vraag. Na een jaar kwam haar stem langzaam terug en pakte ze haar gitaar weer op die ze een jaar lang niet had aangeraakt. De bron ging weer stromen, ze ging weer liedjes maken waarin ze het proces betrok waar ze in verkeerde. Het album Altijd heimwee dat er als vanzelf uit voort kwam opende met Het lange zwijgen is doorbroken.

In 2015 verscheen Gekust door de eeuwigheid, een boek waarin ze dit proces beschrijft, gelardeerd met Gedachten, gedichten en gebeden

Momenteel speelt ze door het hele land haar voorstelling Het lied gaat door

Gesprek met Patrick Kicken op a-dvaita.nl

https://www.youtube.com/watch?v=lQT3Fpf_ZcM

Zo klinkt het (opgenomen tijdens een repetitie) https://www.youtube.com/watch?v=6DHOXxn6no0

www.lennykuhr.com

Ivo Valkenburg

Ivo staat voor het mogelijk maken van een economie van welzijn en geluk. Hij is al meer dan 30 jaar een spirituele ridder in de wereld van financiële dienstverlening. Eerst als financieel adviseur en nu als facilitator in vernieuwingsprocessen.

Zijn focus ligt op het zichtbaar maken van hoe mooi onze samenleving kan zijn (www.lovemadevisible.eu/purelife), het begeleiden van bedrijven en instellingen om vanuit nieuw bewustzijn te werken, het helpen van mensen om de kracht van het hart te ervaren en te integreren in het dagelijkse leven en vanuit dat bewustzijn anders te kijken. Hij publiceerde drie boeken over de verbinding tussen liefde en materie, te weten Spirit in Finance (Ankh-Hermes, 2009), Louter Leven (BRES, 2012) en Pure Life – A plea for Love as legal tender (Eigen uitgave in 2018 – Engelstalig).

Samen met zijn Roemeense gezin woont Ivo in de bergen van Transsylvanië, waar hij met zijn vrouw Liliana Baumann een retreat centrum heeft, een verstilde plek waar ondernemende mensen uit het Nederlandse bedrijfsleven een paar dagen verblijven om samen met Ivo te reflecteren op de essentie van hun werk en leven. Zo komen er architecten die niet langer huizen en kantoren ontwerpen, maar gewijde en helende ruimtes creëren voor de mensheid. Financieel adviseurs die de materiële en spirituele verzoening van de mens als centraal uitgangspunt nemen van hun advieswerk. Wetenschappers die met een open geest, oprecht onderzoeken hoe het leven werkelijk in elkaar zit, voorbij vastgeroeste oude denkbeelden en dogmatiek, en zichzelf durven openen voor wetenschap die de mensheid op een hoger plan tilt. En vooral … heel ondernemers die hun organisatie zien als een middel om de wereld een beetje mooier te maken.

www.ivovalkenburg.nl

Interview met Ivo Valkenburg over o.a. zijn boek Pure Life en zijn missie: inspireren tot een economie van welzijn en geluk.

https://www.youtube.com/watch?v=os–1GpvrRM