Loading...
6 september Circle of Life 2017-06-22T10:33:19+00:00

Uplifting Connections/ ’The Circle of Life’

Voor de eerste editie van ‘Uplifting Connections’ laten we ons inspireren door twee zeer bevlogen mannen; Wilco van Rooijen en Edwin ter Velde.

De Inspirators

Wilco van Rooijen is Nederlands bekendste bergbeklimmer die vele bergexpedities  op zijn naam heeft staan, ook in de poolgebieden. Expedities waar de bergen hem tot grote hoogten brachten en waar ook te maken kreeg met grote beproevingen en tegenslag. Elk avontuur is voor hem echter weer een nieuwe ontdekkingsreis. De natuur is zijn inspiratiebron. ‘Laat de natuur je vriend zijn in plaats van ertegen te vechten ‘, is zijn belangrijkste les geweest.

Edwin ter Velde is een gepassioneerde ondernemer, die op een gegeven moment het roer om heeft gegooid en nu in de voorhoede loopt voor een betere wereld, een circulaire economie. Hij is oprichter van het Zero Waste Center, een pionier en een echte omdenker die ervan overtuigd is dat voor elk probleem een oplossing te vinden is.

Twee mannen, twee werelden, één droom

Zij gaan namelijk voor de schoonste expeditie ooit!
In een zelfgebouwde terreinwagen willen zij op Antartica naar de Zuidpool rijden; voor de mens de meest extreme plek op aarde. Ze willen laten zien dat nu beschikbare schone technieken ook onder de moeilijkste omstandigheden werken. De Solar Voyager is voor een groot deel gemaakt van afvalplastic en wordt aangedreven door zonne-energie.

Hun levensverhaal en innerlijk vuur

Op 6 september vertellen beide mannen hun levensverhaal; over hoe het nu zo gekomen is dat zij straks samen in de Solar Voyager zitten op weg naar de Zuidpool, om de wereld te laten zien dat afval een waardevol nieuw product is en dat een duurzame leefstijl ons eindeloos veel mogelijkheden geeft. Wat beweegt hen?

Ze vertellen over de sleutelmomenten in hun leven, de beren en veren op hun weg en wat die hen hebben gebracht. Over waar hun hart sneller van gaat kloppen. Wat is hun innerlijk vuur en waar komt die uit voort. Hoe voeden ze dit vuur en hoe houden zij het brandend.

Tijdens de voorbereiding van deze avond vroegen we ons af; Hoe goed kennen beide mannen elkaar eigenlijk? Het zou van levensbelang kunnen zijn op hun reis; elke risicovolle keuze die zij over een paar maanden maken kent een (persoonlijke) geschiedenis. Deze avond, de voorbereidingen en zeker ook jullie interactieve bijdrage zal hiertoe bijdragen.

Uplifting Connections
Met de sprekers en met elkaar onderzoeken we het thema ‘Circle of Life’.

  1. Hoe kijk jij naar afval? Heb jij affiniteit met het gedachtengoed ‘circulaire economie’? We verkennen vanuit nieuwsgierigheid en verwondering.

  2. Wat is jouw levensopdracht, waar raak jij van in vervoering? Hoe houd jij jouw innerlijk vuur brandend? Wat heb jij nodig om een volgende stap te zetten? Wellicht kunnen we je daarbij helpen.

Creating curiosity

Omdat het creëren vanuit nieuwgierigheid en verwondering het begin is van elke persoonlijke en maatschappelijke verandering. We gaan er vanuit dat je anders weggaat als dat je binnengekomen bent.

Wees welkom! Koop je ticket hieronder!

Datum: 6 september 2017, van 19.30 uur – 22.00 uur

Locatie: InspiratieRijk Arnhem, Utrechtseweg 310, gebouw B07

Spring naar werkbalk